BXTAccelyon verhoogt opnieuw zijn inzet voor Europese expansie met een nieuwe locatie in Nederland

BXTAccelyon (BXTA), de toonaangevende low-dose rate (LDR) Brachytherapie partner voor ziekenhuizen en klinieken wereldwijd, en distributiepartner voor het prostaatbiopsiesysteem PrecisionPoint ™, is verheugd zijn fysieke uitbreiding naar continentaal Europa aan te kondigen, met de oprichting van een nieuw distributiemagazijn en kantoor in Nederland.

BXTA bediende zijn klanten eerder vanuit het Verenigd Koninkrijk en investeert in een in Nederland gevestigd magazijn om de doorlooptijden voor klanten te minimaliseren en ervoor te zorgen dat de producten nog sneller en efficiënter worden geleverd. Na de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie heeft BXTAccelyon ook het risico van verstoring van de toeleveringsketen als gevolg van de Brexit verminderd door een hub op het continent in te zetten.


Deze aankondiging volgt op het nieuws eerder vorig jaar dat het bedrijf Wilco van der Lugt heeft aangesteld als Commercieel Directeur voor Europa als onderdeel van de strategische ontwikkeling van BXTA’s bedrijfsuitbreiding in Europa. Aanvullende plannen voor 2021 omvatten de toevoeging van personeel aan de regio, onder leiding van Wilco van der Lugt, met als doel een team te laten groeien in Europa.


Zowel investeringen in recruitment als fysieke aanwezigheid vertegenwoordigen de toewijding van het bedrijf voor het bouwen van een sterke infrastructuur voor het vasteland van Europa, waarmee het zijn positie als een van de toonaangevende leveranciers van uro-oncologieproducten en -diensten bevestigt.


Saheed Rashid, Managing Director van BXTAccelyon concludeert: “Als bedrijf zetten we ons in om zorgprofessionals wereldwijd te ondersteunen bij het bestrijden van kanker, het verlengen van het leven en het creëren van betere resultaten. We zijn verheugd over de ontvankelijkheid die we tot nu toe hebben gezien van onze Nederlandse partners voor zowel het PrecisionPoint Transperineal Access System als onze LDR Brachytherapie behandeling en kijken ernaar uit om deze groei op het vasteland van Europa voort te zetten voor de verbetering van de resultaten van prostaatkanker. “